← Back to team overview

sslug-teknik team mailing list archive

Re: usb netkort der "bare virker"

 


Jeg bruger et jeg har lånt fra min skole, men det er godt nok ikke noget USB netkort, men istedet et PCMCIA kort. Hvis det skal bruges i en bærbar kan det sikkert også lade sig gøre. Det er af modellen RoamAbout fra Cabletron system. Det kan tage 40 og 104 bit kryptering, men jeg har ikke nogen problemer med at bruge det med mit 64 bit krypterede netværk. Det virker fint sammen med kerne 2.4.23 og det virker også fint med kerne 2.6.x. Driveren skal bare kompiles med i kernen eller installeres som et modul. Driverens navn er Hermes og findes under Wireless Lan menuen i kerne config.
Ved godt at det ikke lige var hvad du søgte, men det virker :-)

Claus

P.s.: Jeg bruger selv driverne til Atmel baseret kort fra atmel.sourceforge.net og jeg har ingen problemer med dem sammen med mit Topcom Skyr@cer 3511 som er en USB. Det eneste problem jeg har oplevet indtil videre er at den kan godt kikse lidt hvis man hiver stikket på den. Det virker rimelig nemt, man skal bare lige før kompileringen af driveren ændre i en enkelt config.h så er alt godt...Jeg har ikke lige fuldt veligeholdelsen så tæt, men de drivere virker nu ganske godt...

Andreas Bach Aaen wrote:

Mandag den 3. maj 2004 22:35 skrev Atte André Jensen:

det er et prism2_usb, som næsten virker for mig (se evt anden tråd
på teknik fra idag), virker for en del andre (lige med den detalje
at man skal lade maskinen være slukket ca 1/2 time for at kortet
bliver fundet korrekt igen...). Skide være med det, kender du et
godt usb kort???

Jeg har et Netgear MA101 rev B.
Det er Atmel chip baseret. Der findes 2 usb drivere. En officiel på:
http://atmelwlandriver.sourceforge.net
Ringe vedligeholdt og virker ikke for SMP systemer - og kerne 2.6?

En genskrivning på:
http://at76c503a.berlios.de/
Der er god udviklingsaktivitet og skidtet virker :-)

Desværre giver chipsættet ikke mulighed for at scanne, så jeg sukker efter er prism baseret kort. Revision A var prism2 baseret, men så var det sikkert billigere at benytte Atmel chips. Sidenhen er Prism3 så blevet det billigste og dermed mest udbredte. en del USB sticks skulle efter sigende være prism3 baseret. Senere endnu er 802.11g blevet udbredt og her er Linux stort set blevet smidt af vognen med hensyn til åbne drivere. Det er svært at anbefale et bestemt kort, da flere producenter har skiftet chipsæt uden at ændre navnet på modellen :-( Selv returnerede jeg det første USB wlan adapter, som jeg havde købt via postordre, da modellen havde skiftet til et nyt chipsæt. Måske heldigt nok at jeg havde købt via postordre, men noget trælst noget at bruge tid og porto på.

Mvh


Follow ups

References